maanantai 30. heinäkuuta 2007

Ruuanlaitto on mukavaa puuhaa, joten blogin osio mallia ruoka alkaa tästä.

Kanafetasalaatti
Perusainekset ovat seuraavat: kurkkua, suolakurkkua, tomaattia, jäävuorisalaattia, kanasuikaleita, fetaa, krutonkeja, kermaviiliä, dippikastike-pussi.

Jääkaapista löytyneet kanasuikaleet olivat maustamattomia, joten niihin tuli lisättyä paistovaiheessa makeaa chilikastiketta sekä paprika-curry-kastiketta sekä grillaus- ja yleismaustetta ja pippurisekoitusta.

Kanan kypsyessä valmistin kotitekoisia krutonkeja. Leikkasin paahtoleipiä sentin kokoisiksi kuutioiksi ja heitin paistinpannulle. Tarkoituksena tehdä niistä rapeita, ei polttaa.

Sen jälkeen kuutioin molemmat kurkut ja tomaatit, leikkasin jäävuorisalaatin pieneksi. Kaadoin syntyneet tavarat kulhoon jonne lisäsin myös kanat ja krutongit. Tämän jälkeen tarkoituksenani oli valmistaa dippikastike, mutta kaapissapa ei ollutkaan dippikastike-pussia, joten soveltamaan. Tuloksena kermaviilin ja ranskalainen sinappi & yrtit sekä pippurisekoitus -combo.

Fetaakin oli hyvin vähän jäljellä, sen tilalla / lisänä olisi voinnut käyttää tavallista juustoa kuutioituna. Paprikakin voisi sopia muiden joukkoon...

Ei kommentteja: